Riverdance – Oostende – 2012

Kursaal Oostende 2012

 

Op zondag 5 augustus neemt Riverdance afscheid van Vlaanderen . Mis deze laatste kans niet!

Veertienduizend paar dansschoenen, 15.000 uren repetitie en 17 jaar na de verbluffende première in Dublin, neemt Riverdance afscheid van de fans met een wereldwijde afscheidstoernee.

Van 24 juli tot en met 5 augustus komt de show de allerlaatste keer naar Vlaanderen.

 

Er zijn shows van dinsdag t/m vrijdag om 20 uur,

op zaterdag om 15 en 20 uur

en op zondag om 14 uur en 18 uur.

Tickets kosten tussen 49 en 75 euro.

 

Klik op de video hieronder voor een voorsmaakje!

Van alle rock-, muziek-, theater- en filmproducties die Ierland ooit heeft voortgebracht, biedt geen enkele andere de energie, de sensualiteit en het spektakel van Riverdance. Al tijdens de wereldpremière in Dublin, begin 1995, brak de productie alle records met de unieke samensmelting van Ierse en internationale muziek en dans. Toen de show in juni van dat jaar verhuisde naar Londen was de reactie onverwacht en nooit gezien: de oorspronkeiijk voorziene 10 voorstellingen weren er uiteindelijk 151. Hierna volgde één van de meest succesvolle tournees ooit naar New York, Belfast en Cork. Sindsdien speelde Riverdance voor volle zalen in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. Op dit moment lopen drie producties van Riverdance: één in Noord-Amerika, één in het Verre Oosten en Australië en één in Ierland.

Het originele idee voor Riverdance kwam van Moya Doherty en werd voor het eerst gebracht tijdens de pauze van het Eurovisie Songfestival in Dublin in april 1994. Het concept werd verder uitgebreid met muziek en teksten van Bill Whelan, in een regie van John McColgan en dat alles in een productie van Moya Doherty. Riverdance biedt een unieke, opwindende mix van dans, muziek en zang. Gebaseerd op de Ierse tradities stuwt de combinatie van het talent van de artiesten de productie de 21ste eeuw in. Deze show boeit toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen.

Elk van de Riverdance producties bestaat uit zo’n 50 artiesten en technici. De unieke topkwaliteit van de Riverdance Irish Dance Troupe in combinatie met een spectaculaire line-up van internationale gastartiesten en de crème de la crème van de Ierse muzikanten zorgt voor een explosie van energie op het podium. Dag na dag verlaat het publiek razend enthousiast het theater. En deze zomer kunt u dit mee beleven.

 Van 24 juli t/m 5 augustus, 2012.  Tickets kosten tussen 49 en 75 euro. Er zijn shows van dinsdag t/m vrijdag om 20 uur, op zaterdag om 15 en 20 uur en op zondag om 14 uur en 18 uur.

Notify me about future tours
close close Keep in touch with Riverdance Sign up today and get exclusive offers and updates
PRIVACY POLICY